Om Børnehuset

Pedersborg Børnehus har eksisteret igennem 45 år.

 

I juli 2015 overgik vi til at være en privatinstitution, for at bevare både den lokale placering og de gode rammer for vores børn i vuggestue og børnehave.

I de senere år er Pedersborg Børnehus blevet ombygget og der er blevet bygget til, så det i dag fremstår som et rigtigt spændende byggeri med en planløsning, der indbyder til pædagogisk udvikling og til at tænke alternativt og nuanceret pædagogisk.

Vores grupperum er ikke så store, til gængæld har vi fællesrummet og fuld kælder under huset, med bl.a. gymnastiksal.

Vores hus er opdelt med vuggestue i den ene ende af huset, fællesrum og børnehavegrupperne fordeler sig hen mod den anden ende af huset.

Vi bor nær offentlige transportmidler, og i et naturskønt område, i gåafstand til sø og skov, som vi også benytter os meget af i det pædagogiske arbejde.


En aktiv hverdag

Vi vægter højt, at børnene har en aktiv hverdag, hvor de får frisk luft, vind i håret og jord under neglene. Vi er omringet af den skønneste natur med søer og skove, som vi bruger til undersøgende leg, bevægelse, sport og science i børnehøjde.

Vores velfungerende førskolegruppe bruger to dage pr. uge med deres faste pædagoggruppe,
hvor der trænes, leges, øves, og hvor skolerne omkring os er en almindelig og integreret del af
samarbejdet.

Huset er beriget med en fuld kælder som indeholder, træ-, sy-, maler- og lerværksted. I disse fantastiske rum udfolder børnene sig kreativt med hemmelige sysler omkring højtiderne, men også under vores månedlige temaforløb, er der stor aktivitet dernede.

Ligeledes i kælderen befinder sig en gymnastiksal, hvor børnene, med deres egen stue, en gang ugentligt øver sanglege, træner motorik og laver aktiviteter, som udvikler deres kropslige forståelse.

Hvile og ro

Oven på al den aktivitet mener vi, og naturligvis hældende til den gældende evidensbaserede forskning på området, at børn har brug for hvile, så hver dag efter frokost, trækkes stikket så at sige, og hele huset er i fuldstændig ro. Det har stor positiv virkning på børnene og ligeledes på
personalet.

 

Værd at vide som forældre i en privat daginstitution. Forældrenes mulighed for gøre indflydelse gældende, drøfte pædagogiske spørgsmål, økonomi - ris og ros sker udelukkende gennem den daglige leder, samt forældrebestyrelsen. Dvs. adgang til f.eks. klage muligheder er også igennem lederen og formanden for bestyrelsen - og stilles ikke til Sorø Kommune.

 

Kontakt os

Se kort og telefonnumre

 

Åbningstider

Mandag - torsdag fra 6.30-17.00

Fredag 6.30-16.30

Lukkedage

 

Konstitueret leder: Kenn Johansen

 

 

Bestyrelsesformand: Christian Ilsø

 

 

Læs om personalet

Opskrivning

Du kan skrive dit barn op her

Besøg

Vi vil meget gerne have besøg, men ring i forvejen på 30 31 83 41, så vi kan afsætte tid til at vise jer rundt og tale med jer.